AMIC-UGT LAMENTA LA PÈRDUA DE VIDES HUMANES EN L’INCENDI D’UNA NAU D’BADALONA I EXIGEIX A les AUTORITATS MAJOR RESPONSABILITAT DAVANT UN FET QUE PODRIA HAVER EVITAT

AMIC-UGT expressa el seu més sentit condol per la mort dels nostres veïns en el tràgic incendi de la nau de Badalona i transmet sentiments de solidaritat per aquesta lamentable pèrdua als seus familiars i cercles pròxims. Els que conformen AMIC-UGT, comparteixen el dolor d’aquesta irreparable pèrdua.

Exigim a les autoritats polítiques major responsabilitat contra un fet que això podria haver-se evitat, no amb controls policials, no amb discursos racistes sinó amb polítiques de prevenció d’assentaments irregulars, de gestió i acollida digna de la immigració i garantint drets humans.

No creiem que l’arrel d’això que sigui per un problema de convivència com ha declarat l’alcalde de Badalona. La situació de pobresa extrema, de desemparament institucional i de marginalitat social que viuen moltes persones, poden a explicar el que es vegin obligats a utilitzar un espai abandonat per sobreviure.

Gairebé des del moment de l’incendi ha estat evident que darrere de l’horror hi havia un conjunt molt més ampli de causes, el revestiment inflamable i l’amuntegament, fins a una cultura política que frega un nivell gairebé criminal de negligència institucional, una mentalitat que només garantirà que els horrors revelats a Badalona tornen a ocórrer.

Cada vegada que les persones migrants moren d’una manera tan espantosa, es vol un control d’immigració més estricte. Els controls més estrictes fan que els migrants prenguin rutes més perilloses i tinguin més probabilitats de recórrer a les màfies de tràfic de les persones, i això al seu torn condueix a més morts.